Ferieturer

Tekst og bilder fra turer vi er på slik at de som vil kan følge med

5. June 2014 12:20
by anita
0 Comments

New York Dag 5 (søndag - og mandag)

5. June 2014 12:20 by anita | 0 Comments

Søndag

Ny frokost på hotellet. AG og AM kjørte på med noe yoghurt og bær, jeg valgte french toast med maple syrup. Nam. Heldigvis var ikke treige David servitøren vår i dag, men heller ikke dagens servitør var kjapp med Diet Coke refillen. Skulle tro at de ikke var vant med at folk ville ha brus til frokost. Makan.

Dagens eventyr begynte på subwayen da AM fant ut at hun hadde glemt subwaykortet i den andre vesken. Hun bestemte seg for å bare kjøpe enkeltbilletter fremfor å dra tilbake til hotellet for å hente kortet. Første turen kostet henne to enkeltbilletter da hun hadde en uheldig episode med snurredingsen etter å ha dratt billetten- så da måtte hun kjøpe nok en billett. Om du lurer på om sånne ting irriterer henne så kan jeg svare bekreftende på at det gjør det!

Første stopp ble B&H Photo for å fikse et par ærend for Erik. Som nevnt tidligere var de stengt fra fredag kl 14 og hele lørdagen. Snakket med Erik en dag og spurte tilfeldigvis om han visste om det var jøder som drev butikken, for da kunne det kanskje være sabbat som var grunnen til stenging. Dette svarte han straks ja på og jeg synes det var litt rart at han hadde fått med seg det. Da vi kom til butikken skjønte jeg hvorfor det spørsmålet hadde vært så lett å svare på. Det var sikkert 100–150 personer som jobbet der og 99% av dem hadde på seg en sånn svart kalott på hodet. Butikken var imponerende, over to etasjer med alt du kunne tenke deg av foto og videoutstyr. I andre etasje der jeg var hadde de 30 ekspedisjonskøer hvor det var transportbånd som kom med varene du skulle ha. Etter dette ble alt sendt ned i første etasje hvor man først betalte og deretter hentet varene i en tredje luke. Dette høres kanskje tidkrevende ut, men det var så effektivt at det var en drøm å handle der. Converse butikken har litt å lære for å si det sånn. Etter dette gikk vi til Crocs butikken for Geir kunne også tenke seg et par canvascrocs. Vi var også innom en annen skobutikk på veien og fikk handlet litt mer til oss selv.

Vi var litt usikre på hva vi skulle gjøre før vi hadde bestilt henting på hotellet kl 15, men tok en beslutning på å dra til Williamsburg i Brooklyn for å spise lunch. Først tok vi subway til Brooklyn for deretter å bytte linje for å komme til Williamsburg. Vi ventet og ventet- og viste seg at de holdt på med noe arbeid på linjen og den kom ca hvert 20 minutt på søndager. Siden klokken allerede var blitt 12:30 og vi også måtte komme oss tilbake til byen etter lunch, så droppet vi hele greien og tok banen tilbake til midtown hvor hotellet lå. Vi burde nok heller tatt en tur til på High Line, men gjort er gjort. Vi kjøpte med oss litt lunch og satte oss ned i Bryant Park. Deretter en kjapp tur bort på Grand Central Station før vi gikk tilbake til hotellet ca 14.30. Tenkte at AG beregnet litt vel god tid på å gjøre seg klar, vi hadde jo allerede sjekket ut, men jeg var jo den som brukte mest tid av oss alle og var klar ikke så veldig lenge før kl 15 :-)

Var litt bekymret for at kofferten min skulle være for tung, men baggasjemannen på hotellet mente det skulle gå greit. Vi hadde jo fulle kofferter alle mann, men min var definitivt tyngst. SAS har maksvekt på 23 kg og min veide 22,6 kg. Det gikk akkurat. AM var også redd for at hennes skulle veie for mye, men da hadde Asgeir svart at dersom hun klarte å løfte den veide den under 20 kg. Hennes veide i underkant av 19 kg og tror det irriterte henne en god del at han hadde rett, hehe.

Det var deilig å bli hentet og kjørt rett til riktig terminal. Vi hadde tre timer på oss før avgang og det ble litt mer mat før vi gikk gjennom sikkerhets- og passkontroll. Den køen tok minst 45 minutter så da vi endelig var ved gate var det ca en time til avgang. Heldigvis var flyet av en litt nyere type en det vi hadde til New York. Det ble ikke mye soving på noen av oss og kan vel heller ikke si at denne forkjølelsen jeg hadde pådratt meg gjorde reisen noe bedre. AG irriterte seg over en fyr som hadde TV på hele tiden og lyset fra skjermen hans flimret, samtidig som han skulle opp i hattehyllen hele tiden. Ingen brokkoli i maten denne gangen…

I Oslo var det tax free shopping (jeg gadd ikke å bære på noe så ingen handling på meg), toll, ny sikkerhetskontroll og litt venting på flyet til Bergen. Turen gikk greit og vi hadde snille menn som ventet på oss på Flesland. Erik hadde mannet seg opp og hentet meg (Alana sov i bilen) selv om han ikke var i form, mens Asgeir kjørte AM og AG hjem.

Alana ville ikke opp til mammaen sin da vi kom hjem, men varte nå ikke så lenge før hun var blitt varm i trøya igjen. Veldig koselig å se henne igjen selv om det gikk overraskende greit å være borte også- hjelper jo at hun har det trygt og godt hos pappaen. Rakk å pakke ut etter at Alana (og Erik) hadde sovnet og må si jeg synes ikke det hadde blitt så mye shopping likevel. Mulig jeg må modifisere det utsagnet når kredittkortregningen kommer….

Takk for tur, AG :-)

B&H Photo
B&H Photo
Varbånd
Varbånd
Hjelp med utstyr
Hjelp med utstyr
Varene henger klare
Varene henger klare
Chipotle!
Chipotle!
Ikke noe overvekt her i gården nei
Ikke noe overvekt her i gården nei
Viktig å få litt strøm før man skal på flyet
Viktig å få litt strøm før man skal på flyet

Add comment

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading