Ferieturer

Tekst og bilder fra turer vi er på slik at de som vil kan følge med

1. June 2014 04:01
by anita
0 Comments

New York Dag 4 (lørdag)

1. June 2014 04:01 by anita | 0 Comments

Vi er tilbake på hotellet etter en laaang dag og det frister vel mest å legge seg fremfor å oppsummere dagen, men here goes….

Det ble frokost på hotellet og alle var vel fornøyd med det siden AG betalte ;) Det sier seg selv at det er ikke den billigste frokosten når man får complimentary croissant og melk på små, søte kanner osv. Ikke superkjappe med serveringen, men nå hadde vi nå ikke noe spesielt vi skulle rekke. AM fikk seg presskannekaffe og AG fikk seg 3 kopper med te, noe som gjorde at det ble en tur eller to på the little girls room (toalett for de som ikke er kjent med den beskrivelsen).

Etter frokost skulle vi bare ta en kjapp tur innom Bloomingdales som ligger på 59th street (vi bor på 44th) da de fører Nina Ricci. AG jakter på en parfyme som er vanskelig å få ta i. Først skulle vi gå til Rockefeller Center som ligger mellom 47 og 50th street og ta subwayen videre, men så bestemte vi oss nå likevel for å gå oppover. Dette medførte stopp på Massimo Dutti, Gap, Zara, Pottery Barn, Williams Sonoma og Armani Exchange. Det ble ikke så kjapp en tur til Bloomingdales likevel. Det viste seg at de ikke hadde den typen AG så etter, så sånn sett en bomtur. Vi fikk nå alle shoppet litt underveis og var godt fornøyde. Vi var også innom Magnolia Bakery og kjøpte litt søte bakevarer som måtte inntas stående da de ikke hadde bord og stoler. Veldig godt- og veldig mektig. Vi burde vel ha bestemt oss for en kake og delt den fremfor en hver.

13.45 var vi tilbake på hotellet og la fra oss handleposer- kl 14 var vi on the road again. Siden jeg hadde lovet å kjøpe med noen Converse sko til familiemedlemmer så dro vi til Converse butikken som ligger i SoHo. Der var det fullstendig kaos og endel venting før jeg fikk det jeg skulle ha da det bare var utstillingsmodeller fremme i butikken. AG og AM begynte å gå litt tom for krefter og da jeg hadde fått betalt hadde AM funnet et lunchsted som het The Mercher Kitchen. Kan absolutt anbefales. Deler av restauranten lå under gangfeltet og vi kunne se folk som gikk på gaten over (gjennom frostet glass). Det kom også en regnskyll og det ble da hengt opp papaplyer inne i restauranten for å fange opp vann som begynte å dryppe fra taket. Ganske så morsomt.

Etter dette hadde AG lyst til å ta turen til Greenwich Village og vi begynte å bevege oss i den retningen. Veldig hyggelige nabolag og litt andre slags butikker og restauranter sammenlignet med mer travle 5th avenue som vi har vært endel på. High Line Park har vært en attraksjon jeg har hatt lyst til å besøke en stund, men da jeg var her i 2012 med Erik så glemte jeg hele greia. High Line er en gammel jernbanelinje som går over bakken gjennom Greenwich, Meatpacking District og Chelsea. I sin tid ble den brukt til å frakte varer gjennom byen og det var tryggere at det skjedde opp fra bakkenivå. Mener å huske at siste turen var i 1980 og da var det tre vogner med frossen kalkun som ble fraktet. I mange år var det krangel om hvem som skulle betale for å rive jernbanelinjen og heldigvis var det noen som engasjerte seg i å bevare den. High Line åpent i 2009 og tredje og siste delen åpnes i år. Det var en flott, grønn oase som snirklet seg gjennom byen en etasje over bakkenivå. Absolutt verdt å få med seg.

Etter dette dro vil til 9/11 Memorial som ligger i Financial District. Vi tok t-banen da vi har disse veldig praktiske ukespassene til t-banen :) I dag var det AMs tur til å knote med billetten og hun kom seg ikke gjennom svingdøren. Jeg hoppet jo over sperrinen, AM var nok litt mer ordentlig og kjøpte ny billett. Sikkert det lureste det, men jeg ble nå heldigvis ikke busted i går. Da jeg og Erik var der i 2012 måtte vi ha billetter og gå gjennom securityscreening som på flyplassene men denne gangen var det bare å gå rett inn. Jeg spurte en security guard hvorfor det ikke var så strengt nå, og det var visst fordi at sist var det veldig mye byggearbeid og hele området var gjerdet inn, noe som medførte at kun et visst antall mennesker kunne være inne på området samtidig. Da jeg og Erik var her det helt mørkt og området var lyssatt på en veldig stemningsfull måte. Fikk ikke helt samme følelsen denne gangen, men likevel et imponerende minnesmerke.

Vi hadde jo planlagt litt mer mat og vi gikk nordover mot Tribeca hvor vi skulle spise på en italiensk retaurant. Vi gikk forbi, og innom, en ny Whole foods butikk og AM og AG fikk virkelig se hva de hadde å by på. Om vi bare kunne hatt sånne butikker i Norge…. Ble noen søtsaker fra bakedisken som vi så smått smakte litt på mens vi gikk til restaranten. Det var en typisk italiensk neighborhood cafe hvor bodene stod tett og det så ut til å ikke være så mange turister der. På begynnelsen av måltidet var det veldig lite som ble sagt rundt bordet, vi var for slitne til å snakke noe særlig noen av oss. Litt uti rødvinsglasset løsnet tungebåndene og vi hadde også fått hentet oss litt inn etter å ha vært på beina hele dagen. Vi fant en t-banestasjon og kom oss tilbake til Times Square som ligger på 42nd street. Som vanlig knotet vi med om hva som var nord/sør/øst/vest, men vi kom oss greit tilbake til hotellet etter å ha konferert hukommelse, AMs manuelle kart og min Google Maps på iPaden.

Vi var på hotellet før kl 22.00 og mine siste ord i det jeg sa ha det til AG var at det skal bli godt å komme hjem for å få slappet av litt. Vi får se hva mann og barn har å si til det…

Nå skal det soves litt og satser på å bli frisk fra baseluskene jeg muligens har klart å få med meg fra Erik helt til New York. Har hostet og harket litt i dag, sår hals og litt hodepine. Hjalp å stoppe på en drugstore og hive innpå til Tylenol cold and cough medisin. Over og ut fra NYC for i dag.

Lunch
Lunch
Kos i Highline park
Kos i Highline park
Trøtte føtter
Trøtte føtter
Subwaydamene
Subwaydamene
Forrett middag
Forrett middag
Frokost
Frokost
1 Freedom tower
1 Freedom tower
Memorial
Memorial

Add comment

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading