Ferieturer

Tekst og bilder fra turer vi er på slik at de som vil kan følge med

31. May 2014 01:20
by anita
0 Comments

New York Dag 3 (fredag)

31. May 2014 01:20 by anita | 0 Comments

Tiden går så altfor fort og nå er nok en dag over. I dag våknet vi alle ganske tidlig, men hadde avtalt å møtes kl 09 hos AG. Frokosten på hotellet er visst god, men dyr, så jeg foreslo et sted i nærheten som jeg hadde funnet på nett. Da vi kom ut på gaten så hadde jeg selvsagt glemt hva det het og hvor det lå, så de ble til at vi spiste frokost på Rockefeller Center. Vi kjøpte mat på en cafe og så er det mange bord i et fellesområde. Jeg synes jo dette var storveis, enkelt og greit på vei til subwayen. AG og AM synes nok det ble litt ståkete, men så er vi jo litt forskjellige der også :) Det blir nok presskannekaffe på AM i morgen, om ikke jeg får lurt dem med på diner-restauranten som jeg selvsagt gikk forbi på vei tilbake til hotellet.

Før vi skulle ta t-banen ned til Financial district helt sør på Manhattan-halvøya skulle bare AG prøve et skjørt på bananrepublikken i en størrelse mindre enn det hun hadde kjøpt (mindre størrelse passet, så hun var tilbake i kveld for å bytte i en størrelse mindre. Forøvrig 4.gangen hun er innom butikken). Deretter fant vi en annen butikk og en time senere var vi på vei sørover med subwayen. Vi kjøpte et ukeskort til 30 dollar og når vi snakket om ting vi kunne gjøre så sider AG nå at “vi kan jo ta metroen dit”. Terskel for å ta subwayen har blitt senket litt ved at vi har ukeskort, selv om det nok hadde blitt billigere for oss å kjøpe enkeltbilletter. De få dollarene den forskjellen utgjør er en dråpe i havet på denne turen og det er veldig greit å slippe å kjøpe billett hver gang.

Turen gikk til Staten Island i dag slik at AM (og oss også da) kunne få se NYC skyline og statue of Liberty. Turen tok sin tid, men det var deilig å ta det litt med ro og nye utsikten. Fergen er forøvrig gratis, noe som nesten er helt uforståelig. Etter båtturen gikk vi mot New York Stock Exchange da det var like i nærheten. Det ble tid til litt lunch og en liten Facetime med Erik.

Etter dette tok vi subway til 34th street da Erik hadde noen ærend til meg. Dro til fotobutikken som var flere laaaange kvartaler unna subwayen bare for å finne ut at de stenge kl 14 på fredager (jeg var der kl 15). Deretter ble det et par nye Crocs på ham og en liten tur på Old Navy hvor jeg kjøpte noen topper til meg selv og sommertøy til Alana. AM og AG tok turen til Macy´s imens, men der varte de bare en time før de ga seg. Butikken strekker seg over et helt kvartal og 5–6 etasjer, så det ble visst litt for voldsomt etter en relativt lang dag. Jeg brukte litt tid på Old Navy så AM og AG dro tilbake til hotellområdet og koste seg med forfriskende drikke i Bryant Park. Jeg stavret meg hjemover med hoven ankel og nye joggesko, men stoppet på en skobutikk og kjøpte et par klikk-klakker. Jeg ville helst ha størrelse 11 men det fant jeg ikke, helt til det kom en annen dame som fant siste paret. Jeg sa at jeg nok burde ha str 11 og ikke 10 som jeg prøvde og hun sier at jeg kunne bare ta dem, hun kunne gå innom en butikk i nærheten av der hun bodde. Det var veldig hyggelig av henne og så sa hun at da kunne jeg jo si at det var ikke sant det som folk sier om New Yorkere, de er faktisk ikke bare uhøflige. Hun var i alle fall veldig hyggelig og hun var born and raised på Manhattan. Jeg spurte hvordan noen har råd til å bo her og hun sa at bestemoren hadde kjøpt en bygning her for 60 år siden og at de bodde i den.

Vel tilbake på hotellet koste jeg meg med Pappablogg dag 2 og kjenner at jeg gleder meg til komme hjem til lille Alana. Håper hun kan tilgi mammaen som forsvant fra henne noen dager. Prøvde derette å sove litt, men det fikk jeg ikke til så da ble det blogging i steden. Ligger med beina høyt og forbereder meg til kveldens restaurant. Vi skal tilbake til Union Square og en restaurant som heter Max Brenner. Ingen Michelan stjerne på denne, men en av matbloggerne jeg følger her i USA har anbefalt den på bloggen sin. Sjokolade er spesialiteten her så vi må spare litt plass til dessert i kveld- det hadde vi nemlig ikke plass til i går.

I byen som aldri sover er vi nå tilbake på hotellet, kl 22.00. Vi håper vel alle tre på en god natts søvn da vi har våknet så altfor tidlig de andre dagene. Max Brenner restauranten på Union Square var en opplevelse, det var tjukt med folk så det var lurt at vi hadde bestilt bord. For å få det “negative” ut av veien først så fikk vi verdens minste bord men vi klarte nå å balansere mat og glass uten uhell, i tillegg var støynivået og musikken litt for høyt. Maten var god og presentert på en morsom måte. På de andre stedene vi har spist hittil har det vært “normale” porsjoner, men her var vi begynt å bevege oss over i kjente amerikanske porsjoner. Siden Max Brenner har sjokolade som spesialitet hadde jeg en Chocolate Martinin mens AM hadde en White russian til forrett. Dessert måtte vi også ha og AM bestilte vaniljeiskrem på pinne som man selv dyppet i sjokolade/nøtter. Jeg hadde en lun fondant fylt med hvit/mørk sjokolade, varm sjokoladesaus i shaker, en liten millkshake og en kule vanilljeis med salt karamell på toppen. Var mett før dessert, men måtte bare testes. I kveld legger vi oss gode og mette. De spilte en kul versjon av Neil Young´s “Into the Black” med Chromatics. Hør på den :)

Turen tilbake til hoteller var ikke helt standard. Mitt subway kort ville ikke bli lest i maskinen og jeg prøvde et par ulike sluser. Da det endeliig ble lest tror jeg AG skulle komme meg til unnsetning, noe som resultete i at hun trakk i metalldingsen som snurrer rundt uten at jeg fulgte med. Jeg ble stående på utsiden med et kort som nå var avlest og ikke funket på nytt. Jeg hoppet over sperringen i skjørt, med paraply som jeg mistet på veien og det må ha sett ganske komisk ut. Det gikk nå greit, ingen “tok” meg for sniking og vi kom oss trygt tilbake på hotellet. Litt usikker på hva morgendagen bringer, men vi får helt sikkert sett noe nytt og brukt litt mer penger.

God natt, eller god morgen om du vil :-)

AM & AG
AM & AG
NY Skyline
NY Skyline
Anita og AG på tur
Anita og AG på tur
Stengt BH photo
Stengt BH photo
Trøtt selfie, på vei til middag
Trøtt selfie, på vei til middag
Sjokolademartini
Sjokolademartini
Amerikanske porsjoner
Amerikanske porsjoner
Anita & AM
Anita & AM
AM sin dessert, hvor du selv bestemmer sjokoladetrekk og garnity
AM sin dessert, hvor du selv bestemmer sjokoladetrekk og garnity
Sjokoladefondant, varm sjokolade i shaker, is med salt karamell og en liten shake.
Sjokoladefondant, varm sjokolade i shaker, is med salt karamell og en liten shake.

Add comment

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading