Ferieturer

Tekst og bilder fra turer vi er på slik at de som vil kan følge med

30. May 2014 05:27
by anita
0 Comments

New York Dag 2 (torsdag)

30. May 2014 05:27 by anita | 0 Comments

Vi har alle sovet godt i natt og hadde avtalt å kontakte hverandre kl 09. Jeg tenkte at det betydde da sjekke vi hvordan vi ligger an i løypa, men det var visst ikke helt sånn det var ment. 08.55 banker det på døra og de to andre er kledd og klare for frokost :) Det ble en hotellfrokost på AM og AG mens jeg dusjet og prøvde å finne ut hvorfor ikke dataplanen på iPaden fungerte helt optimalt. 

 

I 10-tiden beveger vi oss oppover 5th Avenue (vi bor på 44th Street et halvt kvartal fra 5th Avenue) og vi måtte dessverre konstatere at det nok var varmere i Bergen enn i New York i dag. Da vi kom til Rockefeller Center bestemte vi oss for at vi like godt kunne ta den obligatoriske turen for å se på skylinen først som sist. Vi måtte vente en time før vi kunne ta heisen opp, så da fikk jeg litt hjelp med datapakken til iPaden og vi fikk også vært en tur innom Banana Republic, min favorittbutikk i hele verden. Det ble litt handling på meg og AG, før det var vår slot for å ta heisen opp til Top of the Rock. Utsikten var det ikke noe si på. Det ble en tur til på Banana Republic etterpå og da kom vi alle ut av butikken med hver vår pose. Gøy! Ferden fortsatte opp 5th Avenue og neste stopp var Niketown. Der hvor de ansatte på bananrepublikken ikke kunne få hjulpet deg nok, så var fraværet av service på Niketown desto mer merkbart. AM fikk spørsmål om det gjorde noe at skoen var en halv størrelse for stor. Vi endte nå opp med en handlepose derfra alle tre likevel. Deretter en tur til FAO Schwartz hvor det ble litt shopping til kidsa.

 

Rundt 17.15 var vi tilbake på hotellet og måtte hive oss rundt da middag var booket til kl 18. Kl 18:30 skulle vi møtes og jeg og AM stod utenfor rommet til AG og banket på opptil flere ganger før vi innså at hun ventet nok i lobbyen. Vi tenkte at det kjappeste er en taxi, men de var ikke å oppdrive, samt at trafikken stod på 5th Avenue. Det ble subway som ikke lå veldig langt fra hotellet. Vi byttet linje og var godt fornøyd med oss selv da vi bare var 15 minutter forsinket. 

 

Middagen ble inntatt på Gotham Bar og Grill som ligger like ved Union Square, der hvor Chelsea, Gramercy, Greenwich og East Village møtes. Siden 2005 har restauranten hatt en stjerne i Michelen guiden, så den var vel verdt et besøk. Jeg og AM hadde på oss nyinnkjøpte klær fra bananrepublikken.Prisene var som å gå ut i Norge på en middels grei restaurant, men det var jo en helt annen opplevelse både når det gjaldt mat og service. 

 

På vei tilbake til hotellet måtte jeg ta damene med innom Whole Foods Supermarket på Union Square. Skulle ønske vi hadde en sånn butikk å handle i. Vi var innom Times Square før vi var tilbake på hotellet ca kl 22, da var vi mette i magen og trøtte i kroppen. Om bare jeg kan bli ferdig med denne obligatoriske bloggingen så satser jeg på en god natts søvn før frokostklar kl 09.00 utenfor rommet til AG. Her må det avklares ned til minste detalj :)

 

 

 

 

 

 

 

 

Fried softshell crap 

 

Gotham

 

 

Mamma & Anne Merete

 

Kakedisk på Whole Foods

 

På vei til Gotham

 

 

Time Square

 

 

Time Square - Selfie

 

Kart over NY

Add comment

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading