Ferieturer

Tekst og bilder fra turer vi er på slik at de som vil kan følge med

29. maj 2014 23:46
by erth
0 Comments

Alenepappa - Dag 1

29. maj 2014 23:46 by erth | 0 Comments

Alene pappa - Dag 1.

Vi får begynne litt fra dag 0. Alana og jeg kjørte mamma og Anita til flyplassen. Alana har akkurat vært syk så hun var ikke spesielt samarbeidsvillig da vi kjørte utover og noen måtte sitte bak og holde henne med selskap. Etter at mamma og Anita var sluppet av viste det seg å ikke være direkte lett å sitte bak når man kjøre så inntil Alana sovnet så var det mye bråk i baksetet selv med en haug med bestikkelser. Etter å ha sovet i ca 10 minutter ble vi tatt igjen av noen motorsykler som mente at jeg burde legge meg ut i høyrefelt uavhengig av at jeg hadde mange biler foran meg. Alana ble vekket av at motorsyklene ruset motorene og blinket med lysene og så var det grining hele veien hjem. Endelig hjemme innså jeg relativt kjapt at det var uaktuelt for meg å komme meg ut noe mer så det var en total mangel på handling. Jeg tenkte ikke dette gjorde noe siden jeg ikke hadde tenkt over at det var helligdag i dag, hell i uhell så er pizzasjappene åpne :). I tillegg er det mer enn nok mat til Alana. Alana ble lagt i halv 8 tiden og hun var vanskelig og ville ikke sove siden hun hadde sovet litt tidligere på dagen; vi er langt vekke fra syden der hun sloknet mer eller mindre i det sekundet hun traff puten. Siden jeg var litt bekymret for om hun ville klare å vekke meg hvis hun våknet i løpet av natten sov vi med dørene åpne og babycall på fult volum. Jeg var såpass nervøs at jeg neppe sovnet før i 2 tiden.

Dette var ikke aktuelt siden Alana var våken (og hadde kastet kaninene på gulvet) 05:15. Jeg tenkte at det bare var å sette henne ned på gulvet slik at jeg fikk summet meg litt, men da løp hun rett til døren fra filmrommet (som var lukket) og banken på og ropte mamma, mamma … Vi spiste en lang frokost, der noen var litt vanskelig, men vi fikk da inn nok mat til slutt. Vi lekte og koste oss og Alana ble fort litt grinete siden hun var tidlig våken. Alana sovnet nesten på gulvet før hun fikk sove i vognen rundt halv 11. Jeg var usikker på om jeg torde å ta meg en blund, igjen redd for at Alana ikke skulle klare å vekke meg, men jeg duppet av til slutt og ble vekket da Alana våknet litt over 12.

Etter luren kjørte vi opp til Bjøllebotn der vi besøkte pappa og spiste litt, besøkte Asgeir og fikk besøke lekehytten. Deretter gikk vi opp på lekeplassen en stund før Asgeir spanderte pizza på oss. Det er nok Alana sin første pizza og den var frossen, usikker på om jeg er en fan av det. På veien hjem sovnet Alana igjen. Siden vi var godt bestukket i bilen (og hadde akkurat spist), ville hun ikke ha noe mer mat da vi kom hjem. Hun fikk slappe av med et par episoder med drømmehagen. Deretter var et bad; jeg tror hun forstår og klarer å si bæda nå. Badet fikk en litt brå slutt da Alana skled ned fra “setet”. Pappa klarte å sørge for at hun ikke slo hodet, men hun skrapte opp ryggen litt og måtte ha trøst. Etter badet prøvde pappa alle triksene i boken for å få henne til å spise litt kvelds før det var leggetid rundt halv 8. Alana sovnet rundt ni og måtte ha masse trøst underveis. Det kan se ut som hun savner mammaen sin, så hun skal definitivt ikke “miste” pappa også og jeg måtte sitte inne med henne til hun sovnet.

Alana og farfar
Alana og farfar
Alana
Alana
Badetid!
Badetid!

Etter at Alana sovnet var det 40 minutter med rydding på kjøkkenet og i leker før det endelig var tid for pappa å slappe litt av. Hun har nå våknet 3 ganger så langt og klokken er leggetid for min del. Blir spennende å se hvordan natten går… Håper det går bedre enn i går.

Godnatt fra pappa og Alana
Godnatt fra pappa og Alana

Add comment

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading