Ferieturer

Tekst og bilder fra turer vi er på slik at de som vil kan følge med

23. maj 2014 19:34
by erth
0 Comments

Aiya Napa - Dag 5 - Gjesteskribent Anita

23. maj 2014 19:34 by erth | 0 Comments

Erik spurte lett ironisk om jeg ville gjesteblogge i dag og jeg sa ja. Han begynte å le og sa jeg kunne jo skrive at jeg hadde vært på hotellrommet hele dagen. En sannhet med modifikasjoner, men grunnet litt mye sol så fant jeg ut at det kanskje var like greit å ta det litt rolig med kroppseksponeringen i dag. I tillegg så er ikke dette “ferie” på samme måte som før, så det var deilig å slacke litt i sengen mens Alana tok formiddagsluren sin.

Vår første chartertur er godt over halvveis og noen betraktninger har vi gjort oss. For det første passer vi ikke inn, vi har på langt nær nok tattoveringer (dvs vi har jo ingen). Jo flere, desto bedre virker det som… For det andre så var det ikke supergøy å sole flesket første dagen, men vi fant ut at sammenlignet med mange andre var vi relativt slanke :) Vi har også blitt godt “kjent” med Maximillan (født 9.9.2010- det har vi lært av foreldrenes tattovering) og lille Lisa Marie. Begge disse kidsa har foreldre fra Bergen, så bare å forestille seg foreldrene som roper på dem (litt som foreldrene som ropte på Jørgen og Marianne for dere som var i Grefstadvika i sin tid).

Hotellet kan jeg jo skrive litt om. Snakket med noen svenske besteforeldre som hadde vært mye på chartertur både med egne barn og nå barnebarn. Ifølge dem var dette et av de bedre stedene med gode fasiliteter for barna (basseng, show etc), god mat (om frokosten og lunchen vi spiste i poolbaren er noen indikasjon, så er jeg ikke helt solgt på det), samt at alle bygningene kun var på to etasjer. Når man må drasse med seg vogn, håndklær, solkremer, snacks, oppblåsbare figurer osv så ser jeg at rom i 4–5 etasjen ikke er noe særlig. Det er et veldig fint område med mye busker og blomster, i tillegg til hvite hus med blå rekkverk og pergolaer. Vi bor i 2.etasje med terrasse på 16–20 m2 og absolutt fordel da markterrassene ikke har gjerde rundt. Nå kan vi slippe Alana ut om morgenen uten å bekymre oss for at hun skal stikke av. Utrolig nok har hun ikke begynt å kaste leker ned mellom sprinklene. Litt rart at de ikke har towelservice ved bassenget, håndkle må man ta med fra rommet og da jeg spurte om nye fikk jeg beskjed om at det kom de med i morgen når rommet skulle rengjøres. På Star Tours skala får dette hotellet 4 av 5 S´er. Ikke noe luksus, men helt greit. Alt virker veldig rent, selv om badet er litt slitt osv. Kan likevel ikke klage og kunne godt dratt hit igjen. Stranden ligger like ved og vannet er rent og fint. Sløvt med reservere-solseng-med-håndkle opplegget her, men sånn er det visst overalt. I går kom de som lå ved siden av oss i 12-tiden, før de forsvant til lunch en stund igjen. Vil si at solsengene er i bruk under 50% av tiden. Etter Erik er ferdig med sin blogging skal jeg sende ham avgårde for å reservere solsenger til i morgen.

Ayia Napa er kjent for party, men vi merker ikke så mye til det. Sesongen har ikke startet ennå, men selv i partysesongen tror jeg ikke vi hadde merket så mye på selve hotellet. Var visst en del fyll i hovedgaten, men den ligger ca 20–30 minutters gange herfra. Det virker veldig rolig her nå, men så spiser jo vi middag i 17–18 tiden og kan benytte oss av early-bird tilbud på restaurantene, hehe. Alle restaurantene er veldig barnevennlige med barnestoler, lekeområder og stellebord. Om det er fordi kulturen her i sør er sånn at barna er med på restauranter eller fordi det er turiststed vet jeg ikke, men det er veldig praktisk. Barn blir ønsket velkommen i mye større grad enn hjemme.

På shoppingfronten er det begredelig, bare masse tjafs å få kjøpt. Om noen ønsker seg en stygg t-shirt med I love Ayia Napa så er det bare å gi lyd (ev. shotglass, forkle osv osv). Rart de ikke har litt bedre shoppingtilbud synes nå jeg, folk som kommer hit har jo både tid og penger. Prøvde å finne en heldekkende badedrakt til Alana da jeg var redd hun hadde fått litt mye sol, men det er ikke å oppdrive. Bikini til meg har jeg heller ikke funnet, selv om noen av turistsjappene har hatt noen stygge noen (tenk dere en bikini som en russer hadde likt- mye dill og ekle farger).

Det var turens gjesteblogging for min del tror jeg. Det er deilig med sol og varme og gleder meg allerede til neste sydentur. selv om ulempen er alle nordmennene og svenskene overalt…

Glemte at jeg skulle gjøre meg noen tanker om all inclusive… Det er sikkert ikke så veldig bra for lokalmiljøet at turistene er på hotellet hele tiden uten å legge igjen penger på ulike restauranter i området. På den andre side så er det ansatte på hotellet som har jobb i restauranten her. Med litt større barn ser jeg absolutt fordel med bamseshow og middag på hotellet. Vi bestilte ikke all-inclusive (halvpensjon med frokost og middag ville kostet ca 2500 for meg og Erik ved forhåndsbestilling via Star Tour- ca 300 Euro). I et svakt øyeblikk på dag 2 her så spurte jeg i resepsjon hva det ville koste og kjøpe her og prisen var da 105 euro per person per dag. Det ville da kommet på 1260 euro så det droppet vi (det inkluderte også lunch), kostet jo over dobbelt så mye som hele turen vår. Det stod på Star Tours nettsider at det var billigere å bestille all inclusive i forkant, men at det var så stor prisforskjell er jo hinsides. Alle her har samme farge på armbåndet sitt og kan umulig tro at alle har kjøpt helpensjon, men det finner vi nok ut på neste sydentur hvor svigers har bestilt halvpensjon. Nå har ikke vi betalt for en eneste frokost her så langt heller, virker ikke som de har noen kontroll på dette i det hele tatt.

Add comment

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading