Ferieturer

Tekst og bilder fra turer vi er på slik at de som vil kan følge med

8. februar 2014 07:21
by erth
0 Comments

Uber lech - Dag 7

8. februar 2014 07:21 by erth | 0 Comments

Uber Lech - Dag 7

I dag var vi litt tregere enn det vi har vært de andre dagene; jeg tror til og med at pappa begynner å bli litt mettet. Etter en sedat frokost gjorde vi oss klare til å ta en siste dag på ski. I følge værmeldingen (som har vært veldig nøyaktig) skulle det være noenlunde vært på begynnelsen av dagen med mye vind og bli gradvis verre. Pappa klarte å kutte seg på skiskoene da han tok dem på så vi ytterligere forsinket av at han måtte få blodet til å stoppe. Da vi endelig kom opp fra Petersboden, som gynget rikelig, så vi at flere trekk var stengt. Det hadde for eksempel vært umulig å ta Weisenrounde runden i dag og hele den delen av anlegget var stengt (teknisk sett bare “vår” heis opp, men ..).

Etter en rolig tur nedover “for å finne formen” var det opp igjen. På vei opp fikk jeg beskjed om at vi skulle ta til venstre da vi endelig kom opp. Jeg tok til venstre og tok noen bilder før været ble for ille. Da jeg snudde meg var Asgeir og pappa vekk; de hadde tatt turen nedover igjen. Det viste seg at pappa mente at vi skulle ta den andre venstre da vi gikk av heisen (evnt. ta til venstre når man så nedover bakken). Jeg ble stående å vente relativt lenge mens Asgeir og pappa stod i kø for å komme seg opp igjen.

Siden jeg hadde slept med meg 70–200 linsen min tenkte jeg at vi kunne prøve å ta noen skibilder. Pappa var veldig negativ og mente at dette bare var tull, men Asgeir og jeg overtalte ham og vi fikk noen bilder. Det eneste problemet at den eneste løypen vi hadde enkelt tilgjengelig var en blå slakk løype. Etter at bildene ble tatt dro vi nedoer til hotellet, Asgeir har fått vondt i ryggen og trengte noen piller mens jeg tenkte at jeg skulle prøve å kjøre noen runder uten kamera på ryggen. Mens vi ventet på at pappa hentet piller drakk vi en kakao med krem og en cola. Da pappa var vel tilbake, med plastret finger, byttet vi til kontrastglass og kjørte nedover mot Lech. Forøvrig viser deg seg at ingen av de andre på dette hotellet har drevet på å starte dagen med å bære skiene opp til Petersboden heisen og vi ble ledd ut fordi vi hadde drevet på med dette.

Asgeir på ski
Asgeir på ski
Pappa på ski
Pappa på ski
Erik på ski
Erik på ski

Etter at vi hadde kommet oss opp lurte pappa på om vi ville dra oppover mot Kriegshorn, som nå hadde åpnet. Både Asgeir og jeg ville kjenne litt på formen før vi dro langt avsted og etter et nedrenn i en ekstremt oppkjørt løype kom Asgeir og jeg framm til at det var på tide å gi oss. Det uansett, for min del, nesten ikke sikt, selv med høykontrakt glass i brillene.

Vel tilbake kom vi fram til at vi kunne ta oss en dusj og ta turen nedover mot Lech. Asgeir og jeg spiste lunsj på Eons Pizzeria (eller noe slikt) og tok oss deretter en tur rundt i Lech for å se hvilke butikker som fantes. Jeg endte opp med å kjøpe en skjorte som var på salg slik at jeg kunne være litt presentabel, onde tunger ville ha de til at den muligens var litt trang. Pappa fikk i tillegg 2 presanger.

Da vi sjekket inn på lørdag fikk vi en flaske musserende som vi kom fram til at i hvert fall kunne ta et glass av før middag. Da pappa kom ned hadde han endelig åpnet brevet han fikk “for lenge siden” fra hotellet. Det viste seg at det var mamma sitt ansvar og lese gjennom brev og sjekke at det var korrekt, men hun hadde visstnok brettet det feil slik at det var ingen som hadde sjekket uvesentlige ting som hva rommene kostet osv. Det viste seg at Asgeir og mitt sitt rom var mer enn dobbelt så dyrt som antatt og vesentlig dyrere enn et enkeltrom til hver. Pappa var veldig frustrert over dette og var kort med alt og alle under hele middagen. Da middagen var vel overstått gikk Asgeir og jeg opp på rommet mens pappa bestemte seg forå krype til korset og gjøre opp regningen. Det var en tydelig lettet pappa som kom opp fra resespsjonen og han endte opp med å betale sånn ca det han forventet. Vi tok oss et glass “champagne” mens Asgeir forklarte at det ikke var mulig å betale mer enn det hotels.com bestillingen tilsa og han lurte i tillegg på hvorfor ikke pappa hadde trykket ut denne eposten siden han stort sett har klart å få printet alt annet.

Nå har både pappa og Asgeir sviktet meg; pappa for å lese avisen og Asegir for å se på VM i dart. Som vanlig er det ikke den helt store oppslutningen rundt bloggingen, men man begynner jo å bli vant til det. Pappa hadde lovet å skrive et gjesteinnlegg for å fikse eventuelle navn som ikke er korrekte, men jeg har vanskelig for å tro at dette skjer etter at vi har kommet hjem.

Noen tanker om uken:
- Lech er et flott skisted
- Det er ikke en utpreget god ide å falle på vei ut fra bussen slik at man har vondt i kneet hele uken.
- Det hadde vært en god ide å kjøre litt rundt i de nærmeste løypene fra hotellet slik at vi kunne legge en plan for hvor vi ønsket å kjøre. Det er blant annet en del løyper ned mot Zurs som var veldig flotte.
- Det er mye god mat i området, den eneste som tror han ikke har gått opp når vi kommer hjem er Asgeir.
- Vi savner vel stort sett alle våre respektive og det skal bli godt å komme hjem.
- Det ser ikke så bra ut for Oskar sin racerbil som er like stor som ham selv.
- Det burde ikke vært lov for hoteller å tilby crappy internett, denne posten kommer forhåpentligvis på vei hjem!

En stor takk til støtteapparaet hjemme som gjør at vi kan dra på tur!!

Avslutter med et blinkskudd av meg som Asgeir planla siden det viser seg at han er en stor fotograf (så lenge noen andre innstiller kameraet og har utstyret i orden). Raggskjegget har forøvrig nå normalisert seg.

Erik med raggskjegget
Erik med raggskjegget

Add comment

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading