Ferieturer

Tekst og bilder fra turer vi er på slik at de som vil kan følge med

6. februar 2014 21:45
by erth
0 Comments

Uber lech - Dag 6

6. februar 2014 21:45 by erth | 0 Comments

Dag 6 i uber Lech

Dagen startet litt sent, vi var nok ikke nede til frokost før 08:10. Vi har blitt litt mer godt vant til frokost igjen så i dag var det ikke bare tørre brødskiver. Jeg har også etterhvert innsett at definisjonen av bløtkokt egg er litt anderledes her enn hjemme. Bløtkokt (softboiled) egg betyr tydeligvis hardkokt. Heldigivs er det mulig å bestille egg i tillegg, det eneste problemet er at jeg ikke aner hvor lenge egget skal koke (vi har eggkoker) og jeg kom ikke veldig langt med 35 minutter i temperaturkontrollert bad på 73 grader. Etter frokost hadde vi også et litt interessant problem, mens vi var nede til forkost, så hadde stuepikene begynt å gjøre klart rommet vårt. 20 minutter senere, og på tredje forsøk, var det endelig klart og vi kunne begynne å gjøre oss klare.

Vel ute var det enighet om at i dag var det på tide å prøve WeistenerRundtouren. Dette begynner nede i Lecht, så for første gang kunne vi faktisk spenne på oss skiene og stå ned mot Lecht. Vi tok rouhypnaalgondolen opp til Weisenere Raundnut. Gondolen var en artig affære som tok 80 personer og der de faktisk talte at korrekt antall passasjerer kom på for å sørge for at transporten var så effektiv som mulig. Det må være noen sveistere involvert.

På toppen var det en faktisk utsikt som faktisk var vært turen alene.

Pappa måtte bare ta et bilde
Pappa måtte bare ta et bilde
Gjengen på utsiktspunktet
Gjengen på utsiktspunktet

Det viste seg at på baksiden av Weisenere Raundnut var noen av de fineste i området og vi koste oss nedover med fantastik føre mot Zurth. Vel nede var det opp igjen på andre siden og på toppen tok vi oss en kopp med sjokoalde med krem for å sørge for at blodsukkeret etter middagen ikke ble for lavt.

Asgeir koser seg
Asgeir koser seg

Etter en hyggelig liten rast fortalte pappa at Boken han hadde med seg beskrev en fantastik blå bakke. Dumme som vi var ble vi med på at vi kunne prøve denne. Bakken var veldig bra, men vel nede viste deg seg at det var en transportetappe på noen kilometer og noen høydemetre. Siden jeg hadde tung sekk var jeg utslitt etter denne strabasiøse ferden. Siden både pappa og Asgeir var raskere valgte de å ta heisen opp og etterlate meg alene igjen (det var en stolheis med plass til 2 og pappa er mest komfortabel med Asgeir ved sin side).

Stolheis
Stolheis

Etter denne stolheisen var det en liten transportetappe før vi fikk flott utsikt ned mot Sug. Dessverre viste dette seg å være ca 700 meter nedrenn, i oppkjørte folksomme løyper, og jeg var ødelagt da vi endelig kom ned. Vi tok en ny stolheis opp mot Kriegshorn og spiste en nydelig lunsj bestående av spare ribs (falt ikke av beinet) og pizza (ikke vedfyrt ovn). Vi var heldige og klarte å overtale servitrisen til å sette oss ved et reservert bord.

Ganske bratt opp fra Sug
Ganske bratt opp fra Sug
Pappa etter lunsj
Pappa etter lunsj

Etter lunsj var jeg igjen blitt så stiv at det var en pine å stå nedover med krampe i både lår og legger etter en sving eller 2. Jeg valgte en kjapp retrett til hotellet og en treningsøkt slik at det ikke blir ubalanse i muskulaturen. Da jeg var ferdig å trene møtte jeg en sliten Asgeir og pappa og vi koste oss med en øl ute på terrassen i solsteiken (jeg satt i tskjorte, i februar!!). Etter dette var det en obligatorisk i velvære avdelingen i noen timer og deretter har vi kost oss med “gallamiddag” som var ganske god(erik) og superb (pappa). Jeg har inntrykk av at Asgeir stort sett er fornøyd så lenge det lukter godt og er spiselig.

hotellet
hotellet
Utsikt mot Lech og uber Lech
Utsikt mot Lech og uber Lech

Nå sitter vi i baren og gjesper. Pappa våkner veldig tidlig så han prøver å holde ut lenge nok til at han ikke våkner i 4 tiden i dag igjen; han savner nok mamma. Vi andre har vel etterhvert begynt å savne våre respektive også. Asgeir har store planer om å dra ned til Lech for å se om han finner en racerbil som er like stor som Oskar i morgen. Jeg har lyst å prøve å finne oss et after ski i morgen, det beste er visstnok Schnackenhacken nede i Lech, men hvis vi skal dømme ut i fra tiltaksnivået i dag så har jeg liten tro på at noe av dette skjer.

En dag på ski igjen, håper at 3 steam badstu med tilhørende tøying i bassenget er nok til at det ikke blir for ille.

Add comment

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading